Moguć obrat u slučaju bračnog para Pevec u suđenju za gospodarski kriminal

Višnja i Zdravko Pevec, postavili su pitanje ima li smisla uzeti na nezakoniti način 20  milijuna kuna pored 20 puta veće dobiti na koju su imali pravo. Te su još jednom ponovili da do stečaja nije trebalo ni doći, jer se pokazalo da Pevec i danas sjajno posluje.

Predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Bjelovaru, Darko Domšić, je sljedeću raspravu zakazao za 8. prosinca na kojoj će se saslušati još dva svjedoka, vezana uz poslovanje Pevec Transporti. Ukoliko ne bude novih dokaznih prijedloga moglo bi se očekivati i završetak maratonskog postupka koji je počeo prije više od četiri godine u kojemu su bivši vlasnici Grupe Pevec u istražnom zatvoru proveli 6,5 mjeseci. U ovom saslušanju svjedoka prva je na klupu za svjedoke sjela Marijana Matijević, koja je bila zaposlena  od 2. svibnja 2005. godine kao glavni knjigovođa, a kasnije je bila postavljena na radno mjesto direktora Kontrolinga. Ona je izjavila kako se porezni nadzor redovito obavljao od strane Porezne uprave svake dvije godine. Ukoliko je trebalo nešto nadoplatiti onda se to plaćalo iz neto dobiti koja je iznosila više od 400 milijuna kuna. 

Lidija Malčić radila u Pevecu od 2000. pa do 2009. godine i napredovala do direktora računovodstva. Kazala je kao i Matijevička da im je nadređena bila Nives Jambrušić, a iznad njih je bio Milenko Marković. Obje su izjavile da su računi za gorivo iz inozemstva dolazili njima na obradu. Izjavile su kako im se vlasnici nisu uplitali u posao i da im nisu davali nikakve sugestije i bile su samostalne u radu. Obje su kazale kako nemaju nikakvih saznanja da je otvoren tvrtkin račun u Austriji. Ključni svjedok Milenko Marković, se nije sjećao puno detalja te ga je odvjetnik Miljević, »podsjetio« na njegovu funkciju u tvrtki predočivši mu neke dokumente i sporazume, čiji je on bio potpisnik. Poput Ugovora o ustrojstvu Pevec Grupe. Marković je također kazao kako je neto dobit bila oko 420 milijuna kuna.

Nema komentara:

Objavi komentar